Till Norrmejerier startsida
Spökpasta med räkor i saffranssås

Spökpasta med räkor i saffranssås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Annons

Ingredienser

  • ca 300 g pasta (svartfärgad)
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 kuvert Saffran 0,5 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad Hummerfond
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm cayennepeppar
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna. Finhacka lök och vitlök, fräs sedan mjuka i smör. Tillsätt saffran, strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde, tillsätt hummerfond och låt koka 3-5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp den kokta pastan på tallrikar och skeda över såsen. Garnera med citronskivor och dill.