Till Norrmejerier startsida
Spökpasta med räkor i saffranssås

Spökpasta med räkor i saffranssås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • ca 300 g pasta (svartfärgad)
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 kuvert Saffran 0,5 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad Hummerfond
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm cayennepeppar
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna. Finhacka lök och vitlök, fräs sedan mjuka i smör. Tillsätt saffran, strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde, tillsätt hummerfond och låt koka 3-5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp den kokta pastan på tallrikar och skeda över såsen. Garnera med citronskivor och dill.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.