Till Norrmejerier startsida
Spökpasta med räkor i saffranssås

Spökpasta med räkor i saffranssås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • ca 300 g pasta (svartfärgad)
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 kuvert Saffran 0,5 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 msk koncentrerad Hummerfond
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm cayennepeppar
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna. Finhacka lök och vitlök, fräs sedan mjuka i smör. Tillsätt saffran, strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde, tillsätt hummerfond och låt koka 3-5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp den kokta pastan på tallrikar och skeda över såsen. Garnera med citronskivor och dill.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott