Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • - Sockerkaka/tårtbotten
  • - Vispgrädde fördel med lite gelatin i grädden
  • - Appelsin marmelad
  • - Lemoncurd citronmarmelad
  • - Appelsinjuice
  • - Vit och grön marsipan
  • - Mörk choklad

Gör så här

Kakan görs i 2 delar.
Toppen
Hitta en bunke i önskad storlek, lägg i grön marsipan som täcker hela insidan. Smörj på lemoncurd och lite vispgrädde.
Nu lägger man lager på lager med vispgrädde, sylt och tårtbotten tills den är fyllt till toppen.
Efteråt gör man stora, vita marsipancirklar som blir prickarna på huvudet.

Botten
Välg en storlek som är lite mindre än största dela av bunken, gör lager på lager med tårtbotten, sylt och vispgrädde. Täck utsidan med marsipan och gör 2 choklad ögon.

Brevid
Muffin med marsipan lock som små röda svampar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.