Till Norrmejerier startsida
Tagliatelle med lax och ingefära

Tagliatelle med lax och ingefära

Mängd: 4 portioner

3/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 200 g sockerärtor
  • 500 g tagliatelle
  • 500 g lax
  • ca 6 cm ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Crème fraiche Mexikansk-Chili

till servering:

  • 1 knippe koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

Skala morötterna, skär dem i tunna strimlor. Skär sockerärtorna i strimlor. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dela laxen i bitar. Skala ingefäran, skiva tunt och strimla den. Finhacka vitlöken. Stek laxen med ingefära och vitlök i smör tills den har fått fin färg och är genomstekt. Koka upp grädden. Låt koka i ett par minuter. Lägg i morötter och sockerärtor och låt sjuda 1 minut. Blanda ner crème fraichen. Blanda pastan med sås och grönsaker. Toppa med laxen. Servera med koriander och lime.

Andra gillade även:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer