Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajdeg:

  • 50 g rumstemperat Norrmejerier Smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 tsk bakpulver

fyllning:

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse Tex Mex-krydda
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Klä en pajform med degen. Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna. Lägg en klick smör i en stekpanna och fräs lök och svamp. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda den brynta köttfärsen med svamp och lök. Smaksätt med salt, peppar och kryddor. Häll ner blandningen i det ogräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, ost och slå det över och grädda i 25-30 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.