Till Norrmejerier startsida
Toast med pocherat ägg

Toast med pocherat ägg

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk vinäger
  • 2 frallor eller 4 skivor rostbröd
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 näve färsk bladspenat
  • 4 stora skivor rökt eller gravad lax
  • 2 dl crème fraiche Karl
  • Johanssvamp-Timjan
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Pochera äggen, ca 5 min i en vid kastrull i sjudande lättsaltat vatten med vinäger. Ta upp äggen försiktigt med en hålslev.
Rosta bröden i ugn eller brödrosten. Smöra bröden och lägg på spenat, skivor av lax, pocherat ägg och en klick crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar och dekorera gärna med en citronklyfta.




Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.