Till Norrmejerier startsida
Torskgryta med chilirotfrukter

Torskgryta med chilirotfrukter

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 1 palsternacka
  • 1 liten bit rotselleri
  • 3 potatisar
  • 1-2 gröna chilifrukter
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpure
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 400-600 g torskfilé
  • 1/3 purjolök
  • salt
  • persilja

Gör så här

Tärna rotfrukterna i sockerbitsstora bitar. Finhacka chilin. Lägg en klick smör i en gryta. Fräs rotfrukterna och chilin några minuter utan att det tar färg. Späd med vatten och vin Tillsätt buljongtärning, tomatpuré och låt koka 10-12 minuter. Skär under tiden torsken i grova tärningar, ca 2x2 cm. Tärna det vita av purjolöken och finhacka lite av det gröna. Rör ner grädden i grytan. Lägg ner torsk och purjo. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt. Dekorera med hackad persilja. Servera i djupa skålar, gärna med ett gott bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott