Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 palsternacka
  • 1 liten bit rotselleri
  • 3 potatisar
  • 1-2 gröna chilifrukter
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpure
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 400-600 g torskfilé
  • 1/3 purjolök
  • salt
  • persilja

Gör så här

Tärna rotfrukterna i sockerbitsstora bitar. Finhacka chilin. Lägg en klick smör i en gryta. Fräs rotfrukterna och chilin några minuter utan att det tar färg. Späd med vatten och vin Tillsätt buljongtärning, tomatpuré och låt koka 10-12 minuter. Skär under tiden torsken i grova tärningar, ca 2x2 cm. Tärna det vita av purjolöken och finhacka lite av det gröna. Rör ner grädden i grytan. Lägg ner torsk och purjo. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt. Dekorera med hackad persilja. Servera i djupa skålar, gärna med ett gott bröd.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer