Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller (eller 2-3 dl djupfrysta)
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 liter buljong (grönsak eller höns)
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde eller Norrmejerier crème fraiche
  • 1-2 msk ädelost
  • 1 tsk citronsaft
  • lite persilja

Gör så här

Fräs smör i en kastrull. Lägg i svampen och låt den puttra. Fyll på med smör om det behövs. Pudra över mjölet, rör om väl. Späd med buljong, lite i sänder, rör om. Smaksätt med tomatpuré och ädelost. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt grädden. Strö över persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.