Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad lax med zuccini och vitlökssås

Ugnsbakad lax med zuccini och vitlökssås

Enklare än så här kan det knappast bli. Allt sköter sig själv i ugnen, medan du kan göra något roligare.

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 1 hel zucchini
  • 5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk fiskfond
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skiva zucchini och fördela i botten på en ugnsfast form. Välj gärna en form som precis rymmer laxen. Lägg på lax, salta och peppra. Blanda grädden med vitlök och fond och häll över. Grädda i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och dekorera gärna med potatis.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.