Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 1 kålrot
  • 1 sötpotatis eller bakpotatis
  • 4-6 palsternackor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

örtsås:

  • 2 dl crème fraiche Örter & Vitlök
  • 1 riven morot
  • 1/2 riven gurka
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

Blanda crème fraiche, morot, gurka och vitlök och ställ kallt fram till servering. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär alla rotfrukter i stavar. Droppa lite smält smör över och grädda i 20-30 minuter. Smaka av såsen och servera den till de varma rotfruktsstavarna.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer