Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 1 kålrot
  • 1 sötpotatis eller bakpotatis
  • 4-6 palsternackor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

örtsås:

  • 2 dl crème fraiche Örter & Vitlök
  • 1 riven morot
  • 1/2 riven gurka
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

Blanda crème fraiche, morot, gurka och vitlök och ställ kallt fram till servering. Sätt ugnen på 200°.
Ansa och skär alla rotfrukter i stavar. Droppa lite smält smör över och grädda i 20-30 minuter. Smaka av såsen och servera den till de varma rotfruktsstavarna.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.