Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 1 kålrot
  • 1 sötpotatis eller bakpotatis
  • 4-6 palsternackor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

örtsås:

  • 2 dl crème fraiche Örter & Vitlök
  • 1 riven morot
  • 1/2 riven gurka
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

Blanda crème fraiche, morot, gurka och vitlök och ställ kallt fram till servering. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär alla rotfrukter i stavar. Droppa lite smält smör över och grädda i 20-30 minuter. Smaka av såsen och servera den till de varma rotfruktsstavarna.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott