Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Ugnsbakade rotfrukter med örtsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 1 kålrot
  • 1 sötpotatis eller bakpotatis
  • 4-6 palsternackor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

örtsås:

  • 2 dl crème fraiche Örter & Vitlök
  • 1 riven morot
  • 1/2 riven gurka
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

Blanda crème fraiche, morot, gurka och vitlök och ställ kallt fram till servering. Sätt ugnen på 200°.
Ansa och skär alla rotfrukter i stavar. Droppa lite smält smör över och grädda i 20-30 minuter. Smaka av såsen och servera den till de varma rotfruktsstavarna.