Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl hjortron (helst färska men frysta går bra)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

till dekoration:

  • 4 myntakvistar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa samman mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt salt. Bryn smöret i en långpanna i ugnen. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör hjortronen med sockret tills det smält. Vispa grädden lätt. Servera ugnspannkakan med hjortronmylta och lättvispad grädde. Dekorera eventuellt med en kvist mynta.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer