Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl hjortron (helst färska men frysta går bra)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

till dekoration:

  • 4 myntakvistar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa samman mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt salt. Bryn smöret i en långpanna i ugnen. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör hjortronen med sockret tills det smält. Vispa grädden lätt. Servera ugnspannkakan med hjortronmylta och lättvispad grädde. Dekorera eventuellt med en kvist mynta.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer