Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl hjortron (helst färska men frysta går bra)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

till dekoration:

  • 4 myntakvistar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa samman mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt salt. Bryn smöret i en långpanna i ugnen. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Rör hjortronen med sockret tills det smält. Vispa grädden lätt. Servera ugnspannkakan med hjortronmylta och lättvispad grädde. Dekorera eventuellt med en kvist mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.