Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 6 dl Mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 äpplen
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • gärna Vispgrädde
  • Ev. 4 kvistar mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Blanda det siktade mjölet och salt med hälften av mjölken till en jämn och klimpfri smet. Häll i den resterande mjölken och vispa i äggen. Smöra en ugnsfast form eller långpanna ordentligt. Häll i smeten. Kärna ur äpplena och skär dem i ringar. Lägg äppelringarna i ett lager på pannkakan. Strö över sockret och pudra på kanelen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills pannkakan stannat och fått fin färg. Skär upp i fyrkanter och dekorera gärna med myntakvistar. Serverar du med lättvispad grädde blir det extra mumsigt.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.