Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 ägg
  • 125 g smält Norrmejerier Smör
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 dl Norrmejerier Norrmejeriers Matyoghurt 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • hallon, citronmeliss och florsocker

Gör så här

Blanda mjöl och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en jämn smet. Hetta upp våffeljärnet och pensla första laggen med lite smör. Grädda.
Rör hallon och yoghurt med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda med hallonyoghurten. Servera till de varma våfflorna. Dekorera gärna med hallon och citronmeliss, pudra över lite florsocker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.