Till Norrmejerier startsida
Varm choklad med chokladklubba och vispgrädde

Varm choklad med chokladklubba och vispgrädde

Mängd: 8 glas

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • sugrör (eller t ex glasspinnar)
  • 8 små formar
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1½ liter Norrmejerier Mjölk

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad. Rör i smöret så att smeten blir jämn och glansig. Häll upp chokladen i små formar och låt svalna en liten stund tills chokladen stelnat något. Stick ned sugrören i chokladen (dela dem gärna i två delar) och låt svalna i kylen. Vispa grädden lätt. Värm mjölken, häll upp i glas och stick ned en klubba i varje glas så att chokladen börjar smälta. Servera med en klick grädde och njut.

Tips:

TIPS! Om du vill få en sötare smak på chokladen går det bra att använda mjölkchoklad till klubborna. Eller smaka av med lite socker i den varma mjölken.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.