Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g älgkött, strimlat
  • Norrmejerier Smör att bryna i
  • 1 stor gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 100 g kantareller eller champinjoner
  • 200 g bacon
  • 1 msk viltfond
  • 1 bit gorgonzola
  • 3 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Salta och peppra och bryn runt köttet i grytan, lägg till den hackade löken, vitlök, svamp i skivor och bacon klippt i bitar. Tillsätt buljongen och grädden. Låt puttra 30-40 min. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pressad mandelpotatis el färsk pasta och något gott bröd till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.