Till Norrmejerier startsida
Vitlöksgravad strömming med örter

Vitlöksgravad strömming med örter

En härlig klassiker som känns lyxig att kunna servera som en liten entrérätt tillsammans med ett glas öl.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 600 g rensad strömming

till lagen:

  • 1 dl ättika (12%)
  • 1 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar

vitlökssås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl finhackade färska örter

Gör så här

Tag ur ryggben och dra bort skinnet på strömmingen. Blanda samman lagen och lägg i strömmingen. Ställ den kallt över natten. Rör om ett par gånger så strömmingen blir jämnt gravad. Slå bort lagen och rör samman såsen. Lägg i strömmingen och låt det hela stå kallt 1 dygn före servering. Servera med knäckebröd och stark ost.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.