Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl rundkornigt ris
  • 2 kuvert saffran
  • 8-10 dl hönsbuljong
  • 1 grillad kyckling
  • 2 chorizo-korvar
  • 200 g gröna bönor
  • 1 röd paprika, skivad
  • 4 dl crème fraiche
  • Vitlök

Gör så här

Fräs lök och vitlök i smör i en stor stekpanna. Häll på ris och saffran och fräs alltsammans. Häll på buljongen i omgångar och låt det koka in i riset innan du häller på mer. Låt det puttra ca 15-20 minuter. Smaka av riset med salt och peppar. Fräs kyckling, korv och grönsaker ett par minuter och blanda ner i riset. Servera jambalayan med massor av lätt crème fraiche vitlök samt lite extra nymald svartpeppar.

Andra gillade även: