Till Norrmejerier startsida
Whoppies med nöttryffelkräm och pistaschnötter

Whoppies med nöttryffelkräm och pistaschnötter

Mängd: 15 st dubbla kakor

4,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1½ dl strösocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 3 msk starkt bryggkaffe
  • ½ dl kakao
  • 2 dl nöttryffelkräm (se recept Nöttryffelkräm)
  • 1 dl finhackade pistaschnötter

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret och rör till en smulig massa. Rör i ägg, crème fraiche, kaffe och kakao. Fukta händerna och rulla till valnötsstora bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. Bred lite tryffelsmet på hälften av kakorna och lägg ihop dem med resterande. Doppa kanterna i pistaschnötterna.

Andra gillade även: