Till Norrmejerier startsida
Zandras indiska linser

Zandras indiska linser

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(15 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2-3 potatisar av fast sort
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk tandorikrydda
  • 1 dl linser, gula eller röda
  • 1 röd paprika, i bitar
  • ½ dl gula sultanrussin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • ca 3 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

till servering:

  • basmatiris
  • färsk koriander

Gör så här

Skär potatisen i mindre bitar och förkoka ca 10 min tills bitarna är genomkokta. Fräs under tiden lök och vitlök tillsammans med spis-kummin, curry och tandorikrydda. Slå på vattnet och koka linserna 8 min tills de öppnat sig fint. Blanda avrunna potatisbitar och lins-blandningen med övriga ingredienser, tillsätt grädden. Låt grytan få ett uppkok och späd ev med mer vatten. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor vid behov. Servera med basmatiris och strimlad färsk koriander.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.