Till Norrmejerier startsida

Anders Halén - på mjölkgård i Hammarstrand, Jämtland

Det här är min livsstil. Jag heter Anders Halén och jobbar på en av dina norrländska mjölkgårdar. Då jag växte upp ett stenkast här från Svedja Gård i Hammarstrand sprang jag redan som femåring runt på gården.

Idag är jag 26 år och sköter den dagliga driften här. Steget till att jobba här var inte långt. En stor anledning till att jag trivs så bra med det jag gör är att jag får vara nära djuren. För det är något rofyllt att sköta om mjölkkor. En annan orsak till at jag trivs så bra är att jobbet på en bondgård är så varierande. Den ena dagen är aldrig den andra lik. Men det som skänker mig mest glädje är att jag känner ett starkt stöd från alla er som väljer norrländskt. Det betyder otroligt mycket att veta att det arbete som vi gör, hamnar på matbord runt om i Norrland. Om tio år hittar du mig förhoppningsvis fortfarande här på gården. Jag kan inte tänka mig att göra något annat, det här är en livsstil. Min livsstil. Och det är du som gör det möjligt genom ditt val. Tillsammans håller vi Norrland levande och så vi kan njuta av 100 % norrländska mejerivaror på våra matbord. Stort tack för det!

Anders Halén, i Hammarstrand, anställd av mjölkbonden Karl-Anders Norman, stolt delägare av Norrmejerier.

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter