Till Norrmejerier startsida

Mjölkbönder i Jämtland

Jämtska bönder är starka och stolta delägare av Norrmejerier. Här hittar du några av deras berättelser.

Det här är min livsstil. Jag heter Anders Halén och jobbar på en av dina norrländska mjölkgårdar. Då jag växte upp ett stenkast här från Svedja Gård i Hammarstrand sprang jag redan som femåring runt på gården. Idag är jag vuxen och sköter den dagliga driften här. En stor anledning till att jag trivs så bra med det jag gör är att jag får vara nära djuren.
Läs mer
Tack för ditt val. Här i Tandsbyn har jag och min käreste Sven-Erik Karlsson drivit jordbruk i snart 20 år. Även om mornarna som mjölkbonde är tidiga så är det en fantastisk känsla att varje dag komma ut i ladugården och få ett glatt välkomnade av korna. 
Det är nog det bästa, att jag får jobba med kor, som var och en har egna personligheter.
Läs mer
Carl-Åke Broström heter jag och driver en gård i Jämtland med ekologisk mjölkproduktion. Friheten med livet som bonde, att kunna styra själv över sin dag gör att jag inte kan tänka mig att göra något annat. På gården här i Brunflo har det drivits jordbruk ända sedan 1700-talet vilket känns stort, men för mig innebär det också ett ansvar.
Läs mer
Ditt val betyder mycket. Karl-Axel Andersson här. Jag är norrländsk bonde sedan 23 år då jag tog över efter min far. Jag brukar säga att Norrmejerier är mitt eget gårdsmejeri för att det känns så nära mellan oss mjölkbönder och er som köper våra produkter. Vi mjölkbönder här uppe har ett viktigt arbete att förse Norrland med just norrländska mejerivaror.
Läs mer
Korna ger mig glädje. Jag heter Carl-Erik Dahlgren och är en av dina norrländska mjölkbönder. Det är fantastisk roligt att låta ungdomar få se hur arbetet går till på en gård med mjölkkor. Därför bjuder jag varje år in högstadieelever till min gård här i Krångede. Men det största nöjet för mig som mjölkbonde är nog ändå att se mina djur må bra.
Läs mer

Upptäck mer