Till Norrmejerier startsida

Brigitta K Englsperger - mjölkbonde i Tandsbyn, Jämtland

Tack för ditt val. Här i Tandsbyn har jag och min käreste Sven-Erik Karlsson drivit jordbruk i snart 20 år. Även om mornarna som mjölkbonde är tidiga så är det en fantastisk känsla att varje dag komma ut i ladugården och få ett glatt välkomnade av korna.

Det är nog det bästa med att vara mjölkbonde, att jag får jobba med kor, som var och en har egna personligheter. Det är som att djuren utstrålar ett lugn som lätt smittar av sig på mig. Och vilken lycka det är att varje år släppa ut korna på bete då det spritter i deras ben, eller att får vara med när en kviga får en kalv. Hos mig ger det i alla fall en varm känsla i hjärtat som är svår att slå. Och det är ju tillsammans med dig som norrlänning och ditt val av 100% norrländskt i mejerihyllan som det vackra landskapet här runt Locknessjön hålls öppet. Eller förresten – stora delar av vårt vackra Norrland. För tänk att bara en enda norrländsk ko håller hela 9000 kvadratmeter landskap öppet, när hon betar gräs och klöver! Det är häftigt tycker jag, men också att vi har ett av världens renaste jordbruk. Det betyder mycket för mig, och i förlängningen betyder det mycket för vårt gemensamma Norrland. Tack för ditt val, varje dag.

Brigitta K Englsperger, mjölkbonde i Tandsbyn och stolt delägare av Norrmejerier.

Norrländsk mjölk näringstät & klimatsmart!

Mjölk är mest näringstät i relation till sin klimatpåverkan – Dubbelt så näringstät som sojadryck och med åtta gånger mer än havredryck.

Läs mer