Till Norrmejerier startsida

Karl-Erik Dahlgren - mjölkbonde i Krångede, Jämtland

Korna ger mig glädje. Jag heter Karl-Erik och är en av dina norrländska mjölkbönder. Det är fantastisk roligt att låta ungdomar få se hur arbetet går till på en gård med mjölkkor.

Därför bjuder jag varje år in högstadieelever till min gård här i Krångede. Men det största nöjet för mig som mjölkbonde är nog ändå att se mina djur må bra. För utan korna har man ingen bonde och utan bönder, inget mejeri. Man blir som fäst vid korna och när gräset är som grönast mitt i sommaren är det nästan som att jag själv tycker att det ser gott ut! Visste du förresten att det är vi norrländska bönder som tillsammans äger Norrmejerier? Att vara delägare känns betydelsefullt. Inte bara för att det blir väldigt många goda produkter av mina kors mjölk, utan också för att jag känner att jag gör skillnad för Norrland. Utan norrländska mjölkbönder så tror jag att vårt Norrland skulle se helt annorlunda ut, det är jag helt övertygad om. Och tänkt att ni norrländska konsumenter gör hela skillnaden. Det är ju tack vare ditt val i mejerihyllan som vi norrländska mjölkbönder kan göra vårt jobb. Och därmed är vi alla, på olika sätt, med och bidrar till ett levande Norrland. Därför vill jag rikta ett stort tack för ditt val av mitt mejeri, Norrmejerier. Tillsammans gör vi gott!

Karl-Erik Dahlgren mjölkbonde i Krångede och stolt delägare av Norrmejerier.

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter