Till Norrmejerier startsida

Karl-Axel Andersson - mjölkbonde i Västerbacken, Jämtland

Ditt val betyder mycket. Karl-Axel Andersson här. Jag är norrländsk bonde sedan 23 år då jag tog över efter min far. Jag brukar säga att Norrmejerier är mitt eget gårdsmejeri.

Det är nog för att det känns så nära mellan oss mjölkbönder och er som köper våra produkter. Jag tycker att vi mjölkbönder här uppe har ett viktigt arbete med att förse Norrland med just norrländska mejerivaror. Och desto roligare blir det när jag förstår att många av er också uppskattar och ser värdet av det jobb vi gör. Det gör det helt enkelt roligt att leverera mjölken och det känns bra att se alla mina produkter, från ost till mjölk, i de norrländska mejerihyllorna. Du som norrlänning är såklart oerhört betydelsefull när du väljer mitt mejeri. Det ger mig en enormt stor motivation att kliva upp varje morgon, året runt. Så tack för ditt val av Norrmejerier och för Norrland! Ditt val är ett val nu och för framtiden. Av norrlänningar för norrlänningar. Tillsammans håller vi Norrland levande.

Karl-Axel Andersson mjölkbonde i Västerbacken och stolt delägare i Norrmejerier.

Norrländsk mjölk näringstät & klimatsmart!

Mjölk är mest näringstät i relation till sin klimatpåverkan – Dubbelt så näringstät som sojadryck och med åtta gånger mer än havredryck.

Läs mer