Till Norrmejerier startsida

Johan Liljebäck - mjölkbonde i Svartbyn, Norrbotten

På gården i Svartbyn hittar du mig, Johan Liljebäck. En vanlig dag för mig börjar 05.50 när klockan ringer. Tio minuter senare är jag ute i ladugården och tittar till korna.

Sedan gör jag ungefär tusen andra saker innan jag avslutar arbetsdagen vid 18.00. För några vanliga dagar finns inte när man arbetar med maskiner, djur och lantbruk. Jag driver företaget StoraMU AB tillsammans med min mor och far på gården som min farfar köpte i slutet på 1970-talet. Jag är uppvuxen på gården och man kan säga att jag har ärvt mitt intresse för jordbruk och mjölkproduktion. Nu är jag 28 år gammal och lever min barndomsdröm. När du väljer min mjölk vet du att det är någon som tar ansvarar för hela kedjan, från gräset på åkern till mjölken i kylen. Så fortsätt att välja mitt mejeri. Norrmejerier.

Johan Liljebäck, mjölkbonde i Svartbyn och stolt delägare av Norrmejerier.

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter