Till Norrmejerier startsida

Mjölkbönder i Norrbotten

Träffa några av Norrlands många norrbottniska mjölkbönder och läs deras tankar om livet.

Hej där! Jag heter Anki, är 48 år gammal och driver tillsammans med min man Magnus vår gård sedan 27 år tillbaka. När vi som 21-åringar köpte gården hade vi inga som helst rötter i Norrbotten, men vi såg en stor potential i gården och kände att vi ville göra den till vår egen. Nu är det här vårt hem...

Läs mer

På gården i Svartbyn hittar du mig, Johan Liljebäck. En vanlig dag för mig börjar 05.50 när klockan ringer. Tio minuter senare är jag ute i ladugården och tittar till korna. Sedan gör jag ungefär tusen andra saker innan jag avslutar arbetsdagen vid 18.00.

Läs mer

Att ni norrlänningar väljer min mjölk betyder mycket. Det innebär minskade transporter och ett levande Norrland med fler arbetstillfällen. Dessutom är mjölken ekologisk, som för mig betyder glada djur och en bättre miljö.

Läs mer

Hej, mitt namn är Sara och jag arbetar som mjölkbonde. Jag vill allra först uttrycka min tacksamhet för att ni norrlänningar väljer mjölk från vårt mejeri, det ger landsbygden en chans att överleva.

Läs mer

Sven heter jag! Jag har hört att det inte finns något folk i världen som pratar så mycket väder som vi svenskar. Det finns i sin tur ingen yrkesgrupp i Sverige som är så besatta av vädret som vi bönder

Läs mer

Upptäck mer