Till Norrmejerier startsida

Sara Hortlund – mjölkbonde i Lillpite, Norrbotten

Hej, mitt namn är Sara och jag arbetar som mjölkbonde.Jag vill allra först uttrycka min tacksamhet för att ni norrlänningar väljer mjölk från vårt mejeri.

Ditt aktiva val ger landsbygden en chans att överleva. Skulle jag få önska något skulle det vara att vår fina by ska få leva vidare och utvecklas, med fortsatt skola och förskola för våra barn, en bra lanthandel och ett rikt föreningsliv. Pricken över i:et skulle vara att öppna en gårdsbutik med min man Ola, där vi kan sälja vår egen mjölk och vårt eget kött. Det är något att sträva mot, drömmen. Jag kan inte tänka mig ett annat liv än detta. Under årens gång har jag provat andra yrken, men i slutändan var det ändå bondelivet jag ville satsa på. Och tro mig, så länge du värdesätter mitt mejeri, Norrmejerier, så tänker jag fortsätta med det här. Tack!

Sara Hortlund, mjölkbonde i Lillpite och stolt delägare av Norrmejerier.

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter