Till Norrmejerier startsida
Ansjovisfyllda Köttbullar med lingonchutney

Ansjovisfyllda Köttbullar med lingonchutney

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 ägg
  • 1 msk ansjovisspad
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen nejlika

Gör så här

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Hacka löken fint och stek mjuk i lite smör. Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Forma till köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.

Servera med Lingonchutney

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.