Till Norrmejerier startsida
Asiatisk kycklingklubba med gräddkokt salladskål

Asiatisk kycklingklubba med gräddkokt salladskål

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2-3 msk sweet chili
  • 1 msk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 huvud salladskål
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 skivor bacon eller sidfläsk
  • färsk kvist som timjan, mejram eller oregano

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra och stek i 20-25 minuter. Rör samman sweet chili, honung och vitlök. Pensla kycklingen med blandningen efter halva stektiden och mot slutet av stektiden, så blir skinnet krispigt gott. Strimla salladskålen och paprikan. Krydda med salt och peppar och låt koka i grädden i 10 minuter. Fin-hacka bacon och knaperstek det i torr stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Servera kycklingen på en bädd av gräddkokt kål och paprika. Strö knaperstekt bacon runtomkring.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.