Till Norrmejerier startsida
Asparagus pie

Asparagus pie

Mängd: Makes 4 individual pies

5/5
(1 röster)

Ingredienser

Pastry:

  • 150 g/5 oz plain flour
  • 75 g/3 oz butter
  • ½ tbsp cold water
  • Filling
  • 2 tbsp pine nuts
  • 200 g/7 oz asparagus
  • 2 eggs
  • 200 ml/7 fl oz double cream
  • 75 g/3 oz grated Västerbottensost
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch pepper

Gör så här

Mix the ingredients for the pastry and chill for 30 mins. Preheat the oven to 200°C/400°F/Gas 6. Line four individual pie dishes with the pastry, prick with a fork and bake blind for approx. 7 mins. Toast the pine nuts in a dry pan on medium heat. Remove the tough ends of the asparagus. Cut the asparagus in thin slices starting at the bottom, until only the top part is left. Divide the top lengthwise. Arrange the asparagus in the pie cases.
Mix eggs, cream, pine nuts and cheese. Season with salt and pepper. Divide the mixture among the pies and bake for approx. 15 mins. Garnish with extra pine nuts and some pea shoots.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.