Mängd: Ca 20 cake pops
cake pops:
tillbehör: ca 20 sugrör eller små grillpinnar
Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en kakform. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda i hallonen. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt. Smula sönder kakan i en bunke och blanda med crème fraichen till en fast kaksmet. Forma till bollar och ställ i kylen i minst 30 minuter. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micro. Tryck ett sugrör eller grillpinne i varje boll och doppa den runtom i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av lite. Strö på strössel och ställ cake popsen på bakplåtspapper på en bricka och låt stelna i kylen. Servera gärna stående i glas.
TIPS! Har man redan en sockerkaka färdig (eller köper en i affären) går det lika bra att använda den i receptet, då går det snabbt att göra cake pops, bara man klarar av att vänta medan de stelnar i kylen!