Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl hallon
  • smör och ströbröd till formen

cake pops:

  • 1 dl Norrmejeriers Crème Fraiche
  • 200 g choklad, vit eller mörk
  • 4 msk valfritt strössel

tillbehör: ca 20 sugrör eller små grillpinnar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en kakform. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda i hallonen. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt. Smula sönder kakan i en bunke och blanda med crème fraichen till en fast kaksmet. Forma till bollar och ställ i kylen i minst 30 minuter. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micro. Tryck ett sugrör eller grillpinne i varje boll och doppa den runtom i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av lite. Strö på strössel och ställ cake popsen på bakplåtspapper på en bricka och låt stelna i kylen. Servera gärna stående i glas.

Tips:

TIPS! Har man redan en sockerkaka färdig (eller köper en i affären) går det lika bra att använda den i receptet, då går det snabbt att göra cake pops, bara man klarar av att vänta medan de stelnar i kylen!