Till Norrmejerier startsida
Kolafyllda chokladformar

Kolafyllda chokladformar

Mängd: ca 25 stycken

3,5/5
(76 röster)

Ingredienser

  • 125 g ljus Mjölkchoklad
  • 25 knäckformar av aluminium

Kola:

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Pensla insidan på knäckformarna med choklad. Ställ dem kallt så att chokladen stelnar. Spara resten av chokladen till senare. Blanda ingredienserna till kolan i en tjockbottnad kastrull. Smält under omrörning. Koka kolasmeten tills den börjar tjockna, 15-30 min. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast. Låt smeten svalna något. Fördela kolasmeten i chokladformarna. Täck kolan med resten av den smälta chokladen. Förvara chokladformarna i kylen.