Till Norrmejerier startsida
Cheesecake med gräddfil

Cheesecake med gräddfil

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev. 1 tsk rivet citronskal
  • 5 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl rostad flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Krossa pepparkakor och digestivekex. Blanda detta med smöret. Tryck ut massan i en form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna och höj ugnstemperaturen till 225°. Blanda samman ost, ägg, socker och vaniljsocker samt rivet citronskal. Bred ut det över kakan och grädda i 20 minuter.
Tag ut kakan och stäng av ugnen. Rör samman gräddfil och socker och bred detta över kakan när den svalnat något. Ställ in den i ugnen i 5 minuter och låt gräddfilen stelna. Strö över mandeln.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.