Till Norrmejerier startsida
Frusen cheesecake med björnbär

Frusen cheesecake med björnbär

Försök verkligen att hitta frysta björnbär, som du tinar och serverar till de jättegoda små miniglassbakelserna. Smakerna passar nämligen väldigt bra ihop.

Mängd: 4 stycken

3,5/5
(38 röster)

Ingredienser

  • 8-10 digestivekex
  • 50 g smält Norrmejerier Smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk florsocker
  • rivet skal och saft från 1 lime
  • till servering,
  • 225 g tinade björnbär, citronmeliss, kakao

Gör så här

Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Fodra fyra portionsformar (eller en pajform) med plastfilm. Lägg smulorna i botten, platta till ordentligt. Rör ihop ost, crème fraiche, socker och lime till en jämn smet. Smaka av ochtillsätt ev. mer socker. Fyll formarna och frys minst 1 timme. Stjälp upp och servera med björnbär. Pudra gärna med kakao om du vill ha en färgad topp. Dekorera med grön kvist.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.