Till Norrmejerier startsida
Laktosfri cheesecake

Laktosfri cheesecake

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 400 g Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev. 1 tsk rivet citronskal
  • 5 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl rostad flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Krossa pepparkakor och digestivekex. Blanda detta med smöret. Tryck ut massan i en form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna och höj ugnstemperaturen till 225°. Blanda samman Crème Fraiche, ägg, socker och vaniljsocker samt rivet citronskal. Bred ut det över kakan och grädda i 20 minuter. Tag ut kakan och stäng av ugnen. Rör samman gräddfil och socker och bred detta över kakan när den svalnat något. Ställ in den i ugnen i 5 minuter och låt gräddfilen stelna. Strö över mandeln.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer