Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 300 g vit choklad
  • 2 dl rostade blandade nötter eller valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör sist ned det smälta smöret. Häll upp smeten i en smörd, bröad form med löstag­bara kanter. Grädda i 15-20 minuter, den ska fortfa­rande vara lite lös i mitten för en smaskig chokladtårta. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Drag kast­rullen av värmen och bryt ned chokladen i den varma grädden. Bred chokladen över kakan, toppa med nötter och ställ kallt fram till servering. Pudra gärna chokladtårtan med lite kakao.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott