Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 300 g vit choklad
  • 2 dl rostade blandade nötter eller valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör sist ned det smälta smöret. Häll upp smeten i en smörd, bröad form med löstag­bara kanter. Grädda i 15-20 minuter, den ska fortfa­rande vara lite lös i mitten för en smaskig chokladtårta. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Drag kast­rullen av värmen och bryt ned chokladen i den varma grädden. Bred chokladen över kakan, toppa med nötter och ställ kallt fram till servering. Pudra gärna chokladtårtan med lite kakao.