Till Norrmejerier startsida
Citron- och risgrynskaka

Citron- och risgrynskaka

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl rundkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 tsk rivet citronskal

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Koka riset med vatten och salt på svag värme under lock ca 10 min. Tillsätt mjölken och fortsätt koka på svag värme 10 min. Tillsätt sockret. Vispa upp äggen och blanda ner dem och citronskal. Häll risblandningen i en smörd ugnssäker form. Grädda i ugnen ca 20 min. Servera kakan ljummen med vispad grädde och hallon.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.