Till Norrmejerier startsida
Claras saffranspannkaka

Claras saffranspannkaka

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(18 röster)

Ingredienser

1 grundsats <a href="http://www.norrmejerier.se/recept/claras-risgrynsgrot" title="Se recept" target="blank">Claras risgrynsgröt</a>

  • 2 pkt saffran
  • 4 msk socker
  • 1,5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 ägg
  • 2 dl flagad mandel
  • Norrmejerier Smör till formen

Till servering:

  • Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Stöt saffran med lite socker i en mortel. Blanda ned saffran, socker och grädde i risgrynsgröten. Vispa upp äggen och tillsätt dem och det mesta av mandeln.

Smörj en ugnssäker form och häll smeten i formen. Lämna någon centimeter upp till kanten, då saffranspannkakan reser sig i ugnen. Strö på resten av den flagade mandeln och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Servera ljummen med vispgrädde.

Tips:

Se fler juliga tips och recept från Underbara Clara här

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.