Till Norrmejerier startsida
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Prova denna Gotländska efterrätt!

Mängd: 4-6 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl rundkorniga risgryn
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 msk honung
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 4 ägg

Till servering:

  • Norrmejerier Vispgrädde och t ex hallon-, björnbär- eller hjortronsylt

Gör så här

Koka upp ris, vatten och salt i en rymlig kastrull. Koka på svag värme under lock tills allt vatten kokat in.
Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp. Lägg locket på kastrullen. Koka på svag värme ca 40 min. Låt gröten svalna något. Blanda gröt, honung, saffran, mandel och ägg. Häll smeten i en smörd ugnssäker låg form. Grädda i 225° i ca 30 min.
Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och sylt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.