Till Norrmejerier startsida
Dillkyckling

Dillkyckling

Traditionell svensk smak av dillkött, fast mycket snabbare och lättare tack vare kycklingen.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(16 röster)

Annons

Ingredienser

  • 450 g kycklingfilé, gärna lårfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 morötter
  • en näve sockerärtor färska eller frysta
  • 8 rädisor i klyftor
  • 2 1/2 msk maizenamjöl
  • 1-2 msk pressad citron
  • dill
  • salt och peppar

Gör så här

Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs bitarna i smör på svag värme ett par minuter. Häll på crème fraiche, buljong och grädde. Låt alltsammans småputtra i 10 minuter. Tillsätt strimlade morötter, sockerärtor och rädisor. Koka upp alltsammans. Vispa ut maizenamjölet i lite vatten och rör ned det i grytan. Ge det hela ett sista uppkok. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Avsluta med massor av finhackad dill. Servera med kokt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.