Till Norrmejerier startsida
Dillkyckling

Dillkyckling

Traditionell svensk smak av dillkött, fast mycket snabbare och lättare tack vare kycklingen.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(16 röster)

Annons

Ingredienser

  • 450 g kycklingfilé, gärna lårfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 morötter
  • en näve sockerärtor färska eller frysta
  • 8 rädisor i klyftor
  • 2 1/2 msk maizenamjöl
  • 1-2 msk pressad citron
  • dill
  • salt och peppar

Gör så här

Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs bitarna i smör på svag värme ett par minuter. Häll på crème fraiche, buljong och grädde. Låt alltsammans småputtra i 10 minuter. Tillsätt strimlade morötter, sockerärtor och rädisor. Koka upp alltsammans. Vispa ut maizenamjölet i lite vatten och rör ned det i grytan. Ge det hela ett sista uppkok. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Avsluta med massor av finhackad dill. Servera med kokt potatis.