Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • kycklingfilé, 3,2 kg (12,5 kg)
  • Norrmejerier Smör 100 g (400 g)
  • crème fraiche 6 dl (2,4 l)
  • hönsbuljong 1,8 l (7,2 l)
  • Norrmejerier Mellangrädde 6 dl (2,4 l)
  • morötter, strimlade 1,2 kg (4,8 kg)
  • sockerärtor, skurna 750 g (3 kg)
  • rädisor, klyftade 500 g (2 kg)
  • maizenamjöl 75 g (300 g)
  • pressad citron 1 dl (4 dl)
  • dill, hackad 2 dl (8 dl)
  • salt och peppar
  • potatis 4 kg (16 kg)

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Lägg den i en gryta och fräs i smör ett par min. Tillsätt crème fraiche, buljong och grädde. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt morötter, sockerärtor och rädisor. Koka upp och red med maizenamjöl utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Toppa med dill och servera med kokt potatis.