Till Norrmejerier startsida
Rotfruktsoppa med äppeltopp

Rotfruktsoppa med äppeltopp

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • rotselleri 750 g (3 kg)
  • morötter 750 g (3 kg)
  • gul lök 600 g (2.5 kg)
  • potatis 750 g (3 kg)
  • gröna linser 325g (1,5 kg)
  • curry 2 msk (1 dl)
  • spiskummin 2 msk (1 dl)
  • vitlöksklyftor, hackade (12 st) 250 g
  • Norrmejerier Smör 125 g (0,5 kg)
  • hönsbuljong 7,5 l (30 l)
  • crème fraiche 6 dl (2,4 l)
  • äpplen, tärnade 0,5 kg (2 kg)
  • svartpeppar
  • persilja, hackad 100 g (0,4 kg)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Grovtärna rotsaker och lök. Skölj linserna. Fräs i smör. Tillsätt kryddor. Häll på buljong och koka ca 20 min.
Rör i soppan, så grönsakerna blir mosiga. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med äpple och smaksätt med svartpeppar.Toppa soppan med en klick äppelfraiche och strö över persilja vid serveringen.