Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka
  • Norrmejerier Smör
  • 1/2 purjolök
  • 200 g svamp, t ex kantareller eller karljohan
  • 1 stort syrligt äpple
  • 2 dl crème fraiche vitlök-örter
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar

Gör så här

Strimla köttet. Bryn det med smör i en stekpanna. Ta upp och lägg i en kastrull. Diska ur stekpannan. Strimla purjolöken. Rensa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i smör. Lägg i kastrullen. Kärna ur och klyfta äpplet. Tillsätt äpple, creme fraiche och vatten. Låt koka 5 minuter. Salta och peppra. Servera med kokt potatis eller ris. Dekorera med färsk örtkrydda.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott