Till Norrmejerier startsida
Skördegryta med kassler

Skördegryta med kassler

Mängd: 5-6 portioner

4,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 små kålrabbi eller späda kålrötter
  • 300 g blomkål
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 kvist timjan
  • 1 lagerblad
  • 300 g benfri kassler
  • 150 g gröna ärtor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skiva purjolök och gul lök. Skär morötter och kålrabbi i tärningar. Dela blomkålen i små buketter.
Fräs purjolök och gul lök i smör. Lägg i grönsakerna.
Tillsätt grädde, buljongtärning och senap. Lossa bladen från timjanskvisten. Rör ner dem och lagerbladet i grytan. Koka under lock på svag värme 10-15 min.
Skär kasslern i tärninger. Blanda ner kassler och ärter i grytan.
Koka ytterligare ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera med grovt bröd till

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.