Till Norrmejerier startsida
Skördegryta med kassler

Skördegryta med kassler

Mängd: 5-6 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 små kålrabbi eller späda kålrötter
  • 300 g blomkål
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 kvist timjan
  • 1 lagerblad
  • 300 g benfri kassler
  • 150 g gröna ärtor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Skiva purjolök och gul lök. Skär morötter och kålrabbi i tärningar. Dela blomkålen i små buketter. Fräs purjolök och gul lök i smör. Lägg i grönsakerna. Tillsätt grädde, buljongtärning och senap. Lossa bladen från timjanskvisten. Rör ner dem och lagerbladet i grytan. Koka under lock på svag värme 10-15 min. Skär kasslern i tärninger. Blanda ner kassler och ärter i grytan. Koka ytterligare ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Servera med grovt bröd till

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott