Till Norrmejerier startsida
Skinkgryta med curry

Skinkgryta med curry

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(37 röster)

Ingredienser

  • 500 g benfritt griskött av skinkan
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 skivad purjolök, 125 g
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning
  • 2 stjälkar selleri, tunt skivade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 stort syrligt äpple

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Bryn dem i smör. Lägg över i en gryta. Salta och peppra. Fräs purjolök och vitlök i smör tillsammans med curry. Lägg ner i grytan. Rör ut vetemjölet i grädden. Rör ner det och en smulad buljongtärning i grytan. Låt koka ca 5 min. Lägg i selleri och paprika. Koka ytterligare 5 min. Skala och tärna äpplet. Lägg ner i grytan och låt dem bli varma. Smaka av.
Servera med kokt ris och en sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.