Till Norrmejerier startsida
Skinkgryta med curry

Skinkgryta med curry

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 500 g benfritt griskött av skinkan
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 skivad purjolök, 125 g
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning
  • 2 stjälkar selleri, tunt skivade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 stort syrligt äpple

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Bryn dem i smör. Lägg över i en gryta. Salta och peppra. Fräs purjolök och vitlök i smör tillsammans med curry. Lägg ner i grytan. Rör ut vetemjölet i grädden. Rör ner det och en smulad buljongtärning i grytan. Låt koka ca 5 min. Lägg i selleri och paprika. Koka ytterligare 5 min. Skala och tärna äpplet. Lägg ner i grytan och låt dem bli varma. Smaka av. Servera med kokt ris och en sallad.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott