Till Norrmejerier startsida
Fiskpinnar i tunnbröd med potatismos

Fiskpinnar i tunnbröd med potatismos

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 4 mjöliga potatisar
  • 12 fiskpinnar
  • 2 morötter
  • 1/2 gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dill
  • 1 msk citronsaft
  • 4 tunnbröd
  • 1 näve ärtskott eller salladsblad
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen vitpeppar

Gör så här

Skala och koka potatisarna mjuka. Stek fiskpinnarna gyllene i smör i en stekpanna. Skala och riv morötterna. Skala och skär gurkan i små tärningar. Blanda crème fraiche med gurka, dill och citron. Smaka av med salt och peppar. Smöra tunnbröden och mosa potatisen. Fördela potatisen på tunnbröden. Lägg på fiskpinnar, ärtskott eller salladsblad, rivna morötter och en klick crème fraiche. Rulla ihop till rullar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.