Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • ½ msk honung
  • 6-8 dl ljust dinkelmjöl

till pensling:

  • 1 ägg
  • 4 msk solrosfrön

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37°. Rör ut jästen med lite av degvätskan. Tillsätt salt och honung. Häll på resterande degvätska och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Jäs under kökshandduk i cirka 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 15 bitar. Rulla till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ytterligare i 30 minuter under kökshandduk. Sätt under tiden ugnen på 250°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna under duk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.