Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ½ paket jäst, 25 g
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten (37°)
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 2 nävar ruccola
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1 dl Västerbottensost®, riven
  • 1 tsk flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Smula jästen i en bunke och rör i honung, salt och vatten. Blanda i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg och låt jäsa ca 1 timme under bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut till en stor fyrkant. Finhacka ruccolan och blanda med crème fraiche och ost. Bred blandningen över degplattan, strö över flingsalt och peppra. Vik degen i två delar så att fyllningen hamnar i mitten. Skär i långa smala bitar. Vrid runt längderna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 20 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250°. Grädda ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Tips:

TIPS! Slå ett litet glas vatten i botten av ugnen i början av gräddningen så blir bröden extra knapriga.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott