Till Norrmejerier startsida
Grön paj

Grön paj

Sommarens mest användbara rätt. Passar lika bra till skinka, oliver och marinerade tomater som till rökt eller gravad lax.

Mängd: 6-8 portioner

2,5/5
(2 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

fyllning:

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g bladpersilja, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 dl Keso
  • 1 1/2 dl tärnad, lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i en matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i pajformen och ställ kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Koka upp grädden och låt den svalna något innan du mixar den med persilja och vitlök. Blanda ned ägg och keso samt kryddor. Blanda sist ned osten, den behöver dock inte mixas. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda klart i 200° i 20 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg.

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.