Till Norrmejerier startsida
Havets wok med saffransyoghurt

Havets wok med saffransyoghurt

Mängd: 25 port (100 port)

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • fiskfilé tärnad 2x2 cm 3 kg (12 kg)
  • (med fast kött gärna flera sorter)
  • fänkål i bitar 1 kg (4 kg)
  • purjolök 800 g (3,2 kg)
  • morötter, i bitar 1 kg (4 kg)
  • röd paprika, grovstrimlad 5 st (2,5 kg)
  • rapsolja 1/2 dl (2 dl)
  • Norrmejerier Smör 75 g (300 g)
  • vitlök, hackad 30 g (120 g)
  • salt 1 msk (1/2 dl)
  • grovmalen svartpeppar 1 tsk (1 msk)
  • pressad saft av citron 2 dl (8 dl)
  • jasminris 1,5 kg (6 kg)
  • salt

saffransyoghurt:

  • Mild Yoghurt Naturell 1,2 l (4,8 l)
  • saffran 6 g (24 g)
  • salt och grovmalen peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Koka riset i saltat vatten. Woka grönsaker och vitlök med hälften av olja och smör några min. Salta och peppra. Woka fisken ca 3 min i resterande olja och smör. Vänd försiktigt ned grönsakerna. Pressa över citronsaft. Servera med kokt ris och saffransyoghurt.
Alternativ: servera fisken för sig ovanpå grönsakerna så förblir fiskbitarna hela.

Tips:

Grönsakerna kan ersättas med blandade wokgrönsaker 2,5 kg för 25 portioner och 10 kg för 100 portioner.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.