Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g kycklinglever
  • 150 g bacon
  • 1 medelstor gul lök
  • 5 ansjovisfiléer
  • 400 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 tsk mejram

Gör så här

Sätt ugnen på 150º. Skär kycklinglevern i små bitar. Strimla bacon. Hacka löken. Finfördela bacon och lök i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna utom kycklinglevern. Kör tills allt är väl blandat. Vänd ner kycklinglevern. Bred ut smeten i en smörd avlång form, 1 1/2 liter. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 tim. Låt patén kallna i formen. Servera färsk eller inlagd gurka till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott